Шумен ще работи за привличането на туристи от Израел

17:18, 04 ное 16 25 362 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шумен ще работи за привличането на туристи от израел. Това обяви днес пред журналисти посланикът на страната Ирит Лилиан. Тя подчерта, че регионът има голям потенциал за развитие на културно-историческия туризъм и при добра реклама може да привлече израелските граждани, които посещават Черноморието.

Днес посланикът на Израел в България бе на визита в Шумен. Тя се срещна с кмета на града Любомир Христов, ректорът на Шуменския университет (ШУ) проф. Георги Колев и областния управител донка Иванова.

На срещите са били обсъдени възможностите за сътрудничество в сферите на промишлеността, образованието, медицината.

„Първата сфера, в която може да работим съвместно е образованието. В Израел имаме много добри програми за обучение на хора от малцинствата”, коментира Ирит Лилиан.

Обмисля се и провеждането на курс в ШУ по обучение за борба с биотероризма.

На срещата Ирит Лилиан бе придружавана от PR експерта Максим Бехар, роден в Шумен, и проф. д-p Кpacимиp Мeтoдиeв, пoчeтeн кoнcyл нa Изpaeл в Бългapия.

„Вече посетихме предприяието КТА „Мадара”. Предстои да се срещнем с бизнесмените Николай Тончев и да посетим фирма „Алкомет”. Надявам се до няколко години Шумен да успее да привлече инвеститори от Израел”, каза Максим Бехар.

В сътрудничеството в сферата на медицината са направени конкретни крачки, защото двама лекари от Нови пазар вече специализират в близкоизточната страна, като обучението им е поето от асоциацията, на която председател е проф.  д-р Красимир Методиев.

Предстои тази вечер посланик Ирит Лилиан да открие фотографската изложба „Йерусалим – София” в градския музей в Шумен и да се срещне с представители на еврейската общност в града.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама