Студенти протестират срещу преподавателка, заплашва ги със съд и че има "гръб"

16:38, 04 ное 16 25 804 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички студенти от 2-ри курс специалност "Инструктор по хранене и безопасност на храните" в Медицинския колеж, който е част от Медицинския университет" протестират срещу преподавателката си по "Технология на храните" Йорданка Топузова. Студентите твърдят, че не получават необходимите знания, а уроците на Топузова не се вместват с тяхната квалификационна характеристика. Младежите посочиха като пример, че вместо за здравословни храни учат как се правят хляб и торти, а част от практиката им ще бъде в хлебозавод.

"Проблемът е, че тя не знае нашите длъжностни характеристики и не е запозната какъв материал трябва ние да знаем. Не е запозната с програма, има големи пропуски и в самата програма", обясни студентката Михаела Иванова.

Те показаха програма, според която ще учат почти винаги технология на зърното, на брашното, на хляба и на сладкарски изделия.

"Нашата специалност е инструктор по хранене, след време като завършим ще работи в млечни кухни, детски ясли. Ще се занимаваме със здравословни храни, с диети и това, което инж. Топузова ни учи не ни трябва", допълни Теодора Ангелова. Колежката й Хрисимира Митева е възмутена , че 5 седмици учат за хляба. "Учим за кренвирши, като знаем, че в тях няма нищо полезно и за сладки", заяви Митева. Младежите са възмутени от това, че инж. Топузова открито говори, че има "гръб". "Лично на мен ми е казвала, че има сериозен гръб и не може да я уплашим", съобщи Петър Недялков. "Ние искаме нашата специалност да е с медицинска насоченост, а не да ставаме технолози.  "Проблемът стигна много далеч, подадохме докладна до ректора на МУ срещу инж. Топузова. Реакция няма, но след като тя го е прочела и е видяла, че целия курс сме единни започна да ни манипулира, да ни привиква и да ни заплашва със съд", обобщи Михаела Иванова.

 Ще търсим отговор и от ръководството на МУ.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама