Петрички училища с външни асансьори и зали за фитнес

16:04, 04 ное 16 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подобряват инфраструктурата в три общински училища в Петрич с пари от държавата. Най-много средства ще се заделят за Профилирана гимназия „Пейо Яворов”, каза кметът Димитър Бръчков.

В учебното заведение ще се ремонтирана изцяло покривната конструкция, нова външна изолация, подмяна на дограма и асансьор. 

В двора на учебното заведение ще се изгради футболно игрище с изкуствена трева, което ще разполага с трибуни и специално осветление. В сутерена на основния корпус ще се оборудват фитнес и две спортни зали. 

По думите на директора Таня Георгиева от 25 години не са извършвани основни ремонтни дейности в учебното заведение. 

За ОУ „Гоце Делчев“ е планирано преустройство на някои от помещенията, както и изграждане на ново евакуационно стълбище. Дограмата на вътрешния двор ще бъде изцяло подменена с PVC дограма и ще бъде положена външна изолация. Предвижда се изграждане на асансьор, с който да се осигури достъп на хора с намалена подвижност.                                                                                        

За СУ „Никола Вапцаров” е заложено изграждането на външен асансьор, който ще обслужва четирите нива на сградата. В сутерена ще бъде обособена нова спортна зала, с което ще отпадне необходимостта от разширение на съществуващия физкултурен салон. Предвижда се цялостна промяна на покривната конструкция на корпуса по трудово обучение. 

Общо стойността в дейност „Образователна инфраструктура” на ОП „Региони в растеж” е 5 643 000 лева, а изпълнението трябва да приключи до края на 2018 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама