Осъдиха управителка на фирма, укрила над 8,5 млн. лв. ДДС

16:00, 04 ное 16 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна днес състав на Варненския окръжен съд произнесе осъдителна присъда от 2 години и11 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване бе отложено с 5-годишен изпитателен срок, спрямо Айлин Дж. Като управителка на „Атина трейд“ ЕООД тя бе призната за виновна за извършено престъпление по чл.255, ал.3, вр. ал.1, т.2 , 6 и 7, във връзка с чл.26, ал.1 от Наказателния кодекс. С присъдата съдът постанови и конфискация на нейно имущество.

В качеството на представляващ “Атина трейд” ЕООД в периода от 12 април 2007 г. до 12 юни 2008 г. във Варна в условията на продължавано престъпление Айлин Дж. избегнала установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери – ДДС в размер на 8 529 718 лв., като потвърдила неистина в подадени пред ТД на НАП във Варна справки-декларации по ЗДДС, използвала документи с невярно съдържание при упражняване на стопанска дейност при водене на счетоводството и при представяне на информация пред органите по приходите и приспаднала неследващ й се данъчен кредит в този размер.

Съдът уважи и гражданския иск на Министерството на финансите. Това е второ разглеждане на делото срещу Айлин Дж., след като е било върнато от Върховния касационен съд за разглеждане от друг състав на Варненския окръжен съд, съобщи пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна..

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама