Заловен е екшън-героят, който удари мотопед и две полицейски коли вчера в Плевен

15:48, 04 ное 16 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 38-годишен от село Червена, област Велико Търново е екшън-героят, който удари мотопедист и две полицейски коли при гонка из улиците на Плевен вчера. Той е заловен и срещу него е образувано незабавно полицейско производство, съобщи пресцентърът на МВР-Плевен.

Както "Топновини" писа, мъжът, като водач на „Опел Вектра“, е предизвикал ПТП и е блъснал мотопедист в Плевен, после е напуснал мястото на инцидента и при опита си да избегне полицейски проверки е ударил два автомобила, собственост на Областната дирекция на МВР.

На 2 ноември 2016 година около 18 часа в Плевен от улица „Цар Самуил“, навлизайки в кръгова връзка, водачът  не спазил пътен знак Б-1,  отнел предимството и ударил   правилно движещия се в кръгова връзка в посока улица „Дойран“ мотопед „Пежо“, управляван от 36-годишен плевенчанин.

След произшествието, лекият автомобил „Опел Вектра“ не спрял и продължил в посока улица „Васил Левски“. На кръстовището между улица „Асен Халачев“ и улица „Гренадирска“ навлязъл частично от дясна в лява пътна лента и ударил „Опел Астра“, собственост на ОДМВР – Плевен, управляван от полицейски инспектор.

Последван е от служителите на сектор „Криминална полиция“ при Второ РУ – Плевен в посока към село Гривица. При организираните заградителни мероприятия в село Гривица, на около 500 м. след отбивката за мотел „Гривица“ при десен завой водачът на „Опел Вектра“ е изгубил контрол над автомобила, навлязъл е в лентата за насрещно движение и е ударил правилно движещия се „Ваз 21214″, отново  собственост на МВР – Плевен.

Водачът на „Опел Вектра“ отново не  спрял и продължил в неизвестна посока. В следствие на настъпилите ПТП са нанесени материални щети по автомобилите и мотопеда. Около 20,30 часа при обход на ПП-3 на около 1 км след разклона за град Славяново в посока село Тотлебен, в канавката е намерен изоставен лекия автомобил „Опел Вектра“.

 Извършен е оглед от полицейски служители. От проведените незабавни оперативни мероприятия е установен водачът на „Опел“-а – 38-годишен от село Червена, област Велико Търново. Задържан е за срок от 72 часа. Уведомен е дежурен прокурор в РП-Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама