Персоналът на КОЦ-Пловдив: Срещу нас има тежка корпоративна атака

15:13, 04 ное 16 25 587 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Персоналът и пациенти в Комплексен онкологичен-център отговориха на атаките срещу тях с емоционална пресконференция, на която присъства и репортер на Пловдив Topnovini. Всички присъстващи бяха категорични, че срещу болничното заведение има предприета цитираме "тежка корпоративна атака". Оповести се, че е било предлагано пари на хората да се оплакват от качеството на лечение. "През миналия месец на наша пациентка са били предлагани пари, за да си изнесе и предаде хистологичните изследвания на непознати, за което сме сигнализирали прокуратурата", каза днес директорът на КОЦ-Пловдив д-р Красимир Вальов

Припомняме, че пред обществеността бяха разкрити 5 случая на пациентки, на които в КОЦ-Пловдив са извършени операции с отстраняване на органи с цел усвояване на скъпоплатени клинични пътеки от НЗОК.

След оповестеното в медиите в КОЦ-Пловдив е назначена специална комисия, която е извършила проверка на действията на лекарите за 5 пациенти. Изводът е, че лечебно-диагностичния процес е спазен.  " Според медицинските стандарти, допустимата грешка при диагностициране на злокачествен тумор е до 2.09%. При нас също се допускат грешки, което е нормално за медицинската практика, но те са от порядъка на 0.58%”, съобщи д-р Антоанета Томова. Според лекарите в атаката са подбрани единствено няколкото случаи, в които е допусната грешка. 

"Специално за едната от пациентките мога да кажа, че дойде с тумор 4 сантиметра, който е нараснал близо 2 пъти за 1 месец. Поставена е диагноза, направена е и биопсия и мастектомия. Много по-късно идват резултатите от повторни изследвания и мнение на специалист, според който туморът е идентичен със злокачествените и е изключително трудно да се установи, че е реално е доброкачествен и не се налага отстраняване на орган", заяви д-р Валентин Иванов.

Лекарите недоумяват изнесената информация, че са рязани органи за пари. "Пътеките от много време са недофинансирани. "Най-скъпата е 1 700 лева, от нея аз взимам 22.95 лв. Смятате ли, че съм толкова финансово нестабилен", добави със сълзи на очи д-р Христамян.

Пациенти-минали и настоящи също застанаха зад лекарите, които "са им спасили животите". Жена, която лежи в отделението, призова медиците да се оставят на спокойствие, защото "животът ми зависи от тях".

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама