Убиец на коте влиза в затвора за половин година

14:57, 04 ное 16 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рецидивист, осъждан 10 пъти за кражби и притежание на наркотици, влиза отново в затвора, този път за убийство на коте. Варненският окръжен съд потвърди 6-месечното ефективно наказание на 25-годишния Т. Панов, наложено му на 19 май тази година от състав на Районния съд във Варна.

Панов извършил зверството преди две години във варненския квартал „Чайка“, където живеел под наем с приятелката си. Съседите му отглеждали в кашон в общите помещения на входа малко черно-бяло коте, грижели се за него и го хранели. Една есенна вечер Панов излязъл да разходи кучето си. Запалил цигара и започнал да плюе в кашона на котето, за да го подразни.

То се измъкнало, заиграло се с кучето, но го одраскало по муцуната. Панов се ядосал и ритнал силно котето в главата. Ударът запратил животинчето на стената, като счупил прешлени и скъсал гръбначния му мозък, сочи направената ветеринарномедицинска експертиза. То започнало да агонизира и скоро след това издъхнало.

Убиецът и приятелката му завили котешкото трупче в найлонов чувал и го хвърлили пред блока. Съседите обаче забелязали кръвта във входа, прегледали записите от камерите на входа и така се разбрало кой е убил животното. Записите показали, че Панов около минута наблюдавал агонията на котето, след което спокойно излязъл и го оставил да се гърчи. Когато съседка го попитала : „Как ти даде сърце да направиш това?“, Панов я заплюл и скоро след това сменил квартирата си.

Това е вторият осъден за убийство на котка във Варна. В началото на годината с 16 месеца затвор беше наказан 34-годишен мъж, затрил бездомно животно, което блъскал в асфалта на улицата и мачкал с крака. Той също бе заловен по запис от камера, а в съда стана ясно, че има богато криминално минало.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама