1311 души в арестите и затворите в страната ще могат да гласуват

14:52, 04 ное 16 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
1311 български граждани, които в момента са на територията на затворите и арестите в страната, имат право да гласуват, сочат данните на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ към 3 ноември т. г. Това съобщава пресцентъра на Министерството на правосъдието.

Обвиняемите и подсъдимите, които нямат вляза в сила присъда към датата на провеждането на избори за президент и вицепрезидент и на референдум ще могат да упражнят правото си на глас, като всички останали на 6 ноември 2016 г. В затворите техният брой е 642, а в арестите – 669.

Според Конституцията всички граждани с изключение на изтърпяващите наказание „лишаване от свобода“ и поставените под запрещение имат избирателни права.

Избирателни секции са разкрити във всичките 12 затвора в страната и в 16 ареста. Най-много гласоподаватели има в ареста на столичния бул. „Г. М. Димитров“ – 223. Най-малко граждани с право на глас ще отидат до урните в арестите в Перник и в Шумен – по 11 души.

Припомняме, че избирателни секции в местата за лишаване от свобода се разкриват там, където има над 10 лица, имащи право на глас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама