Отнемат култовата дискотека „Space club” в Обзор от петрички бизнесмен

14:09, 04 ное 16 25 8701 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) е спечелила окончателно делото срещу бизнесмена Иван Солаков, с което му взима имоти в размер на близо 5.4 млн. лв. Това е най-голямото отнемане в историята ѝ, съобщиха от самата институция.

Солаков има присъда за незаконна хазартна дейност, като още преди три години съдът го намери за виновен на първа инстанция.

Сред отнетото имущество от Иван Солаков и семейството му е и дискотека с кафене и механа в Обзор с цялото й оборудване. На конфискация подлежат и фермата му за щрауси край Петрич, още два недвижими имота, моторна лодка, леки и товарни автомобили.

Дискотеката на Солаков в Обзор „Space club” беше обявена за продан още през 2011 г. от частния съдебен изпълнител Ивелина Божилова. Причината бяха задължения на ЕТ „Борван - Иван Солаков” към „Прокредит банк”. Първоначалната цена на имота беше 1.1 млн. лева, като впоследствие тя беше намалявана на няколко пъти.

Заведението „Space club” е построено през 2005 г. на входа на град Обзор и е рекламирано като най-голямата закрита дискотека на Балканския полуостров с място за 6000 човека. Под самата дискотека е изградена механата „Чардака“ с 350 места.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама