Кметът на Шумен Любомир Христов прие посланика на Израел Ирит Лилиан

13:50, 04 ное 16 25 433 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Възможностите за партньорство и реализация на съвместни проекти в областта на културата, образованието и туризма обсъдиха на среща днес кметът на Шумен Любомир Христов и посланикът на Израел у нас Н. Пр. Ирит Лилиан. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

На нея присъстваха заместник-кметовете Найден Косев и Росица Антонова.

Ирит Лилиан бе съпроводена от почетния гражданин на Шумен Максим Бехар и проф. д-p Кpacимиp Мeтoдиeв, пoчeтeн кoнcyл нa Изpaeл в Бългapия.

 „Това е първото ми посещение в Шумен. Тук съм, за да потърсим ниши, в които опитът на Израел би бил полезен. Мисля, че Шумен има предимства, които биха заинтересували израелските инвеститори в областта на туризма. През последните години се увеличава броят на нашите туристи в България. Това са хора, които се интересуват от традиции, култура, история и Шумен има какво да предложи в това отношение. Можем да бъдем полезни и в областта на маркетинга и рекламата. Отворени сме за едно по-добро представяне на Шумен в областите, в които местното ръководство смята за приоритетни.“

 Кметът Любомир Христов благодари на Ирит Лилиан за интереса към Шумен, за идеите и предложенията за бъдещи съвместни проекти. Той припомни, че Шумен е един от градовете, в които еврейската общност винаги е била сред добри приятели и съседи. „В миналото районът от Томбул джамия до парка Кьошкове се е наричал еврейската махала. И днес така я наричаме, макар вече да има по-малко евреи. Но една от причините Шумен да е сред градовете, които еврейските туристи посещават е, че еврейската култура е оставила своите следи тук. Ще се радвам да продължим да развиваме приятелските си отношения, да реализираме конкретни съвместни проекти.“

 След посещението в Община Шумен програмата на Ирит Лилиан в Шумен продължава със срещи в Търговско-промишлената палата, с ректора на Шуменския университет проф. Георги Колев, с областния управител Данка Иванова. По- късно през деня тя ще посети Паметника „Създатели на българската държава“ и ще открие фотоизложба „Йерусалим – София“ в Регионалния исторически музей.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама