Прокуратурата в Разград ще внесе искане за постоянен арест на турския гражданин, преминал незаконно границата

13:31, 04 ное 16 25 306 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районната прокуратура в Разград задържа за срок до 48 часа 37-годишния турски гражданин Бюлент М., който преминал незаконно границата на България, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Мъжът е установен при полицейска проверка на лек автомобил „Мазда“ на трети ноември. Последвало е 24-часовото му задържане, след което с постановление на Районната прокуратура срокът е удължен с 48 часа. Днес прокуратурата ще внесе искане в Разградския районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо чужденеца.

Освен турския гражданин със санкция на прокуратурата е задържан и 40-годишният български гражданин Ергюл Х. Той е обвинен в подпомагане на нелегално преминалия границата чужденец да пребивава в Силистра и Разград.

Турският гражданин влязъл незаконно в страната от района на Малко Търново на 30 срещу 31 октомври. Успял да отиде в Силистра, откъдето възнамерявал да пресече отново противозаконно българската граница. Чрез свой познат в Германия той се свързал с българския гражданин, който с автомобила си и срещу 250 евро българинът отишъл да прибере от Силистра незаконно пребиваващия чужденец. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама