Управител на дружество, спестил си над 180 хил. лв. данъци, отива на съд

13:27, 04 ное 16 25 415 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжна прокуратура Велико Търново внесе обвинителен акт срещу Петър Т. за извършено данъчно престъпление при което е избегнато плащането на 188 571лв. - данъци в особено големи размери, стана ясно днес.

Петър Т. е обвинен за това, че в периода от 12.01.2007 г. до 26.03.2008 г., в град Велико Търново, при условията на продължавано престъпление, в качеството си на управител на „П” ЕООД, при извършване на търговска дейност свързана с продажба на магазини и апартаменти, избегнал установяването и плащането на данъчни задължения по ЗДДС и ЗКПО на стойност 188 571лв.

Престъплението е извършено, чрез затаяване на истина в подадени по реда на Закона за данък върху добавената стойност справки-декларации и годишни декларации по ЗКПО, неиздаване на фактури, съставяне и използване на документи с невярно съдържание и извършване на счетоводство в нарушение на Закона за счетоводството.

Повод за започване на разследването е непосредственото разкриване на признаците на извършено данъчно престъпление от прокурор във ВТОП при участие в административно дело.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама