Дариха учебни помагала на близо 500 първокласници от Търговище

13:20, 04 ное 16 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ротари клуб – Търговище подари учебни помагала по български език на 490 първокласници от общината. Директорите на училища получиха дарението от вицепрезидента на клуба Емил Чаушев. Той каза, че част от мисията на ротарианците е да подпомагат образованието на децата от региона.

„Решихме помагалата да са по български език и литература, защото без владеенето на езика не е възможен успех и по другите предмети“, сподели от своя страна секретарят на клуба Атанас Цанев.

Директорите благодариха за щедрия жест и споделиха, че подобна подкрепа е особено важна във времената, когато образованието се намира в труден период на промени.

“Тази подкрепа ни дава повече сили и увереност да продължим напред”, каза директорът на Първо СУ Севдалина Зафирова.

Идеята за дарението възникнала спонтанно. Членовете събрали около 2000 лв., които били достатъчни за покупка на помагалата, споделиха от Ротари клуб.

Дарението допълва поредицата от благотворителни инициативи на ротарианци в областта на образованието. Досега от клуба са осигурили средства за оборудване на компютърен кабинет в езиковата гимназия, оборудвали са фитнес зала в помощното училище. Заедно с това са подарили и луксозни издания на Паисиевата история на всички училища в града.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама