Деца видяха как се прави ток в ТЕЦ „КонтурГлобал Марица-изток 3”

13:10, 04 ное 16 25 479 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 За четвърта поредна година ТЕЦ „КонтурГлобал Марица - изток 3” отвори вратите си, за да посрещне над 50 деца и младежи и да подпомогне тяхното ранно професионално ориентиране чрез съпреживяване на професиите, съобщиха от дружеството.

„Промених решението си. Ще стана като татко“,  коментира  деветгодишният Красимир Лаков ползата от своето участие в проекта „Гордея се с труда на моите родители”.

Началото бе поставено на 31 октомври, когато децата на служителите посетиха телевизия, където се запознаха с атрактивните професии: радиоводещ, тонрежисьор, редактор на новинарски интернет портал, репортер, режисьор на новините, търговец на реклами, преводач и блогър.

На 1 ноември електроцентралата отвори врати за младите ни гости от Огняново-К, най-големия производител на варови продукти в България, и нашите деца. Те научиха много през този ден – какво работят електроинженерите и какви прибори и инструменти използват в своята дейност, какво работи лаборантът и как се правят различните химични анализи в нашата лаборатория, какви са предизвикателствата в ежедневната работа на преводача в една международна компания.

По-малките деца с интерес проследиха производството на ток, как работи термокамерата и парната турбина, нарисуваха и „построиха“ града на мечтите си. Не липсваха, разбира се, и традиционната обиколка из съоръженията и посещенията на работните места на мама и татко.

“Гордея се с труда на моите родители“ е дългосрочна национална програма на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, насочена към възраждане на труда като ценност. Тази есен в рамките на програмата повече от 500 деца гостуваха в компании в 9 населени места в страната – Врабево, Гълъбово, Девня, Димитровград, Пазарджик, Перник, Панагюрище, София и Смолян.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама