За пореден път: 69-годишна русенка даде над 3 хиляди лева на измамници

11:47, 04 ное 16 25 253 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
69-годишна русенка е хвърлила 3140 лева от терасата на жилището си вчера в Русе. Жената е станала жертва на телефонна измама, съобщават от Областната дирекция на МВР.

В полицията потърпевшата е разказала, че на 3 ноември около 15:10 часа е получила обаждане по домашния си стационарен телефон от мъж, който се представил като «комисар Илиев» от криминална полиция.

Съобщил й, че се провежда полицейска операция по задържането на телефонни измамници, на които им е известен нейния стационарен номер и можело да я потърсят, за да я заплашват и да й искат пари.

Веднага след това, телефонът отново иззвънял и се обадил мъж, който я заплашил, че ще прати хора в дома й, на които трябва да даде сумата от 39 000 лева.

В последвал разговор с «комисар Илиев», жената получила уверение, че хората, които я заплашват ще бъдат задържани, но трябвало да предаде всичките си пари, а след приключване на полицейската операция щели да й ги върнат.

Освен това «комисарят» уточнил, че операцията ще бъде заснета от телевизията. Така в крайна сметка русенката хвърлила от терасата на жилището си сумата от 3140 лева, увити в алуминиево фолио, поставено в полиетиленов плик. По- късно е разбрала, че е станала жертва на престъпление.

Сигналът за телефонната измама е документиран от разследващите и по изясняването на случая работят във Второ РУ.    

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама