Прокуратурата започна отново да разследва "Яневагейт"

11:30, 04 ное 16 25 378 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Държавното обвинение е започнало отново работа по разследването на записите между бившите председател и зам.-председател на Софийски градски съд Владимира Янева и Румяна Ченалова, и адвокат Момчил Мондешки известни като "Яневагейт", съобщава "Дневник", като се позовава на информация от прокуратурата. Припомняме, че работата по случая беше прекратена преди време, защото разследващите не успяха да намерят кой е правил записите.

Още в сряда наблюдаващият прокурор по делото Димитър Петров от антикорупционното звено към Софийската градска прокуратура се е самосезирал. Причината пък е даденото от Мондешки интервю в печатна медия, където той разкрива, че записите са съгласувани между него и "двете каки" с цел да се използват като компромати срещу премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров.. 

Прокурорът е постановил да се извърши разпит на адвоката, както и на Атанас Чобанов и Асен Йорданов - главния редактор и собственика на сайта "Биволъ", който публикува записите. Ще бъдат разпитани и други свидетели по преценка на прокурора. Петров ще изиска от сайта и всички записи, с който разполага.

След интервюто на Мондешки, премиерът Борисов застана на страната на шефът на ВКС Лозан Панов, който от година повтаря, че разследването по скандала "Яневагейт" трябва да продължи. След това и правосъдният министър заяви, че работата по случая трябва да се възобнови. Главният прокурор Сотир Цацаров и шефът на ВАС Георги Колев, които са основни герои в записите обаче не излязоха с коментар по темата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама