Рекорд в Пловдив-4-ма загинали пешеходци само за октомври, 21 са ранени

10:51, 04 ное 16 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От началото на 2016 г. в  Пловдив са регистрирани 111 инцидента с 5 загинали и 114 ранени. Най-голям брой катастрофи с пешеходци са регистрирани през месец октомври – 22, с 4 загинали и 21 ранени. През месеците март, април и юни при ПТП са загинали по 2 пешеходеца. На пешеходни пътеки са възникнали 28 пътни произшествия, при които са ранени 29 пешеходеца.

Основните причини за възникване на тежките пътнотранспортни произшествия са движение с несъобразена скорост от страна на водачите на МПС и отнемане предимство на пешеходеца, най-често на кръстовища.

Направения анализ на обстоятелствата, причините и факторите за възникване на ПТП с пешеходци показва, че част от тях възникват поради ограничена видимост от неправилно паркирани МПС в района на пешеходни пътеки и кръстовища.

Предвид настъпващия зимен период, характеризиращ се с намалена продължителност на светлата част от денонощието и рисковете, които крие това за възникване на ПТП с пешеходци, ОДМВР – Пловдив предприема редица мерки за ограничаване на другите рискови фактори. Наред със засиления контрол по спазване на скоростните режими за движение на МПС, на техническата изправност на автомобилите, спазването на сигналите, предимството и други, в обхват на контрола попадат и неправилно паркираните МПС, особено в зоните на пешеходните пътеки. Освен чрез налагане на предвидените санкции на мястото на извършване на нарушението, се пристъпва и към принудително преместване на неправилно паркирани МПС /репатриране/.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама