БОС пусна у дома двама каналджии, задържани под стража от съда в Царево

09:58, 04 ное 16 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският окръжен съд измени определения на Районния съд в Царево и взе мярка за неотклонение „домашен арест“ спрямо двама обвиняеми за превоз на имигранти.

Обвиняемите Георги П. и Людмил Г. са задържани под стража с решения на царевския съд от 27 август тази година, като мерките са потвърдени от Окръжния съд в Бургас на 2 септември.

Към настоящия момент Окръжният съд на Бургас констатира, че не могат да бъдат установени нови доказателства за вината на двамата мъже. През изминалия почти тримесечен срок от доказателствата по разследванията може да се направи единствения извод, че по тях не се води целенасочено разследваща работа. Липсват каквито и да са доказателства в утвърждаване на обвинителната теза на двамата обвиняеми и ако към началния момент представените доказателства са били достатъчни за извод, че е налице обосновано предположение за авторство на деянията от страна на Георги П. и Людмил Г., то към настоящия момент те не са достатъчни.

Доколкото все пак обвиняемите са криминално проявени, с обременена съдимост и с повдигнати обвинения за тежко умишлено престъпление, които не са прекратени, се налага изводът, че все пак съществува опасност да се укрият. От тази гледна точка съдът намира, че обвиняемите трябва да бъдат ограничени във възможността си да се предвижват свободно, поради което определи да им бъде наложена мярка за неотклонение „Домашен арест“.

Определенията на Окръжния съд са окончателни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама