Малкият Елвер от Добрич изгуби последната битка

21:01, 02 ное 16 25 995 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Звездичките станаха с една повече... Почивай в мир, Елвер! Обичаме те и винаги ще те носим на топло в сърцата си”, написаха на страничката  „Да помогнем на Елвер”. В продължение на три години хора от цялата страна и чужбина бяха съпричастни на съдбата на малкото момче от Добрич и помагаха, за да се справят той и майка му с тежката съдба.

Преди три години Елвер Демир беше второкласник в ОУ „Панайот Волов” в Добрич. „Искаше да завърши училище и мечтаеше да стане шофьор. Обясняваше, че ще кара такси и обещаваше на баща си, че когато порасне, той ще се грижи за него и цялото семейство, че вече няма да живеят мизерно”, разказа тогава съсед.

След 198 дни престой в болница, след множество операции на мозъка, след около месец в кома, през септември 2014 г. той бе на легло, останал кожа и кости, напълно обездвижен. Състоянието му много наподобяваше будна кома, но с тази разлика, че момченцето, според специалистите, имаше големи шансове възстановяване.

Тогава няколко майки от различни краища на страната – Варна, Бургас, Гоце Делчев, Пловдив, се ангажираха да помагат. Създадоха страница във Фейсбук „Да помогнем на Елвер”. Организираха дарителски кампании в градовете си. Помогнаха на семейството, което бе останало без ток и вода. Дори нямаше пари да погребе бащата на Елвер, който не можа да преживее, когато видя в какво състояние се върна детето му от болницата. Дарител осигуряваше  рехабилитатор. Майките помогнаха за подаване на документите на детето пред Център „Фонд за лечение на деца”, който отпусна 47 000 евро за 6-седмично лечение в немска клиника. Резултатите бяха много обнадеждаващи.

Елвер бе символ на непреодолимото желание за живот, на една неравна борба и воля, граничеща с невъзможното, на една мечта. Той преживя 11 оперативни интервенции, три пъти губи дихателна и сърдечна дейност, пребори тумор на мозъка, опроверга всякакви теории. Преодоля няколко сепсиса. От дете, тежащо 10 кг на 9 години, което преди три години изпратиха вкъщи да умре, той започна да седи, да стои прав, раздвижи цялото тяло и започна да изпълнява команди, достигна 26 кг.

Момченцето даваше урок за силата на вярата, за непреклонната воля за живот, за човечността. Учеше ни да бъдем по-добри, защото, именно, благодарение на добрината на хиляди хора от страната и чужбина, които следяха за неговата съдба, се случваха чудесата с него.

За съжаление през последните месеци състоянието му де влоши и сърчицето му снощи спря да бие.

Погребението на Елвер ще бъде утре- 3.11.2016г в 11. 30ч., в гробищен парк Добрич.

 Тъй като майката на Елвер няма да може да се справи сама с разходите за погребението, бе отправен последен път към всеки, който може да помогне. Сумата, която е необходима е приблизително 1000лв.

Сметката, по която може да се превеждат средства е в ОББ, титуляр Нела Ангелова Христова, BG 85 UBBS 800 210 118 247 40.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама