Събират зимни дрехи и обувки за бездомните хора в Бургас

20:02, 02 ное 16 25 1085 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Акция за дарение на зимни дрехи и обувки за бездомните хора ще се проведе в Бургас идната неделя - 6 ноември. Инициативата е на местния клон на "Каритас" - най-голямата благотворителна католическа организация в света и втората по големина световна милосърдна организация след "Червения кръст".

Няма специални изисквания за дрехите, освен да са годни за носене. От организацията не работят с малчугани, затова и няма да събират детски дрехи.

И тъй като не на всеки дарител ще е удобно да ги носи до офиса на "Каритас", то от там осигуряват транспортиране, ако дрехите се донесат до един от тези пунктове:

От 11,00 до 12,00 ч. пред зала „Младост“ в жк „Славейков“

От 12,00 до 13,00 ч. - пред РУМ „Велека“ в жк „Изгрев“

От 13,10 до 14,00 ч. - на паркинга до пицария „Рома“ срещу „Флората“

За повече информация тел. 0888 200 319.

Всяка година неделята преди 13 ноември, деня на блажените мъченици Евгений, Камен, Павел и Йосфат, се отбелязва Денят на Каритас с организиране на благотворителни дейности, с цел набиране на средства в подкрепа на нуждаещи се хора.

Тази година инициативата преминава под мотото "Каритас" - милосърдна любов за достоен живот" и свидетелства Христовата любов чрез милосърдна дейност на организацията в подкрепа на бедните и уязвими хора.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама