От януари въвеждат платеното паркиране в Пловдив

18:48, 02 ное 16 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Най-вероятно от месец януари ще започне да действа и политиката за заплащане на паркоместа пред блоковите пространства. Средствата отново ще бъдат предоставени на районните администрации. Това, което правят районните кметове с изграждането на нови паркинги, е похвално, но не е достатъчно заради непрекъснато нарастващия брой автомобили“. Това кза кметът Иван Тотев днес.

Според него терените в града, които могат да се използват за паркинги са доста ограничени. Обмисля се чрез премахване на гаражни клетки да се обособят допълнително места за паркинги, подобно на реализирата  в квартал „Каменица“ идея. Предстои в скоро време да се открие още един подобен паркинг на улица „Данаил Николаев“.

Припомнаме, че наредбата, според която след премахването на металните гаражни клетки ще бъдат обособени зони за паркиране, където всеки, който иска да има постоянно място, ще дължи по 15 лева месечно на Общината, вече е в сила.

Днес Тотев откри още един нов паркинг за над 70 автомобила на булевард „Найчо Цанов“ до надлез „Родопи“. Стойността на обекта е 70 000 лева и е на площ от 2,5 декара. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама