Най-доброто от бъдещето на 4 спорта идва в Русе

18:02, 02 ное 16 / Спорт 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Подробности за IX-то издание на Международния фестивал по гимнастика “Дунавска перла” бяха официално представени на нарочна пресконференция днес. Спортното събитие ще се проведе на 5 и 6 ноември, събота и неделя, в „Булстрад Арена“.

На пресконференцията присъстваха зам.-кметът по устройство на територията в Община Русе инж. Димитър Наков, президентът на СК „Акро“ Димитър Митев, старши треньорът на СК „Акро“ Силвия Митева, Любомир Ковачев - представител на акробатичен клуб „Локомотив“, Станислав Стоянов – председател на спортен клуб по скокове на батут „Имидж-Русе“.

„Щастлив съм, че в Русе предстои провеждането на международния фестивал по гимнастика, който обединява четири вида спорт. Идеята за провеждането на фестивала в „Булстрад Арена“ се зароди още от създаването на залата“, заяви зам.-кметът Димитър Наков. Той добави още, че подобни фестивали насърчават спортуването, мотивират младите хора и се превръщат в запомнящ се спортен празник за децата.

Тази година към организаторите от Спортен клуб “АКРО” се присъединяват и още два русенски клуба, а именно Акробатичен клуб “Локомотив” и Спортен клуб скокове батут “Имидж”. Събитието се организира с подкрепата на Община Русе, фондация “Русе – град на свободния дух” и програма “Русе – европейски град на спорта 2016”, с домакинството на зала „Булстрад Арена“ и подкрепа на спонсорите.

През тази година форматът на МФГ “Дунавска перла” се разширява до 4 спорта. Освен вече традиционните художествена и спортна гимнастика, своя дебют правят спортната акробатика и скоковете на батут. Състезателите са деца и младежи на възраст от 6 до 19 години. В двата състезателни дни на фестивала участниците ще се съревновават в различни възрастови групи и дисциплини.

Турнирът по художествена гимнастика е в 5 възрастови групи. Състезателите по спортна гимнастика ще спорят за медалите на 6 уреда в 5 възрастови групи. Спортната акробатика организира състезание в 3 възрастови групи и видовете мъжка двойка, женска двойка, смесена двойка, женска тройка и мъжка четворка. При скоковете на батут възрастовите групи са отново 5, а дисциплините индивидуално и синхрон. На терена на „Булстрад Арена“ ще излязат общо над 250 състезатели от Испания, Словакия, Молдова, Румъния, Казахстан, Белгия и над 20 клуба от цялата страна.

Това на практика ще са най-добрите и перспективни състезатели сред подрастващите в този спорт.

Събитието е с вход само за възрастни. Цената е 4 лв. за целодневен многократен билет за 1 ден. Деца и ученици ще могат да посетят събитието безплатно. Билети могат да се закупят предварително на касите на Ивентим и в дните на събитието от касата на „Булстрад Арена“.

Всеки от двата дни на състезанието програмата започва в 9:00 ч. сутринта. Официалното откриване на форума е на 5 ноември, събота, от 13:15 ч., а галата – отново на 5 ноември, събота, от 13:30 ч. В нея ще участват певиците Тереза Тодорова и Габриела Иванова, Танцова формация “Мираж”, Клуб по танци “Рок стар”, ТФ “Здравец”, ЦДГ “Зора”, деца от СК “АКРО”, а специални гости ще бъдат националният отбор ансамбъл девойки по художествена гимнастика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама