Задържаха под стража турски гражданин, осъден за измама

16:55, 02 ное 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура във Варна и взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо турския гражданин Сефер О. Той е задържан у нас преди два месеца, след като е бил обявен за международно издирване по искане на турските власти за изтърпяване на присъда за измама. Наложеното му наказание от съд в Измир е лишаване от свобода за 2 години, 4 месеца и 24 дни.

Деянието е извършено от Сефер О. в периода 1 – 30 април 2002 г. и наказателното преследване за него не е погасено по давност. За него не е предвидено смъртно наказание, нито се смята за политическо от Република България. Престъплението дава основание за екстрадиция съгласно Европейската конвенция, тъй като се наказва по законите на молещата и на замолената страна с лишаване от свобода за максимален срок най-малко една година.Оригиналът на молбата за екстрадиция, съобразно изискванията на Европейската конвенция за екстрадиция, е постъпил вчера в Окръжната прокуратура във Варна.

В съдебната зала 60-годишният мъж се оплака от влошено здравословно състояние, но съдът прецени, че няма медицински доказателства, че не може да остане в ареста до приключване на производството по екстрадиция.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама