Шофьор от Осоица получи условна присъда за смъртта на мотоциклетист

16:47, 02 ное 16 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шофьорът Ангел Лазаров от село Осоица, който предизвикал катастрофа, довела до смърт на мотоциклетист, получи условна присъда. Решението е на Софйската окръжна прокуратура и подлежи на обжалване, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Лазаров работел като дърводелец в местен цех, а през нощта като пазач в същата фирма. Вечерта на 11 септември срещу 12 септември 2014 г. по време на дежурство той изпил четири бутилки бира от по половин литър. На сутринта след приключване на работа отишъл с лек автомобил „Опел“ до село Саранци за гориво.

Около 10:30 часа на връщане навлязъл в „Т“ – образно кръстовище, без да спира на знак без предимство. При маневра за ляв завой Лазаров навлязъл в дясната пътна лента, по която в същото време се движел водачът на мотоциклет „Сузуки“. Мотоциклетистът се опитал да го заобиколи и навлязъл в лявата лента за движение. В същото време обаче и автомобилът на Лазаров се оказал в лявата лента, при което настъпил челен удар, а мотоциклетистът загинал на място.

Свидетели на сблъсъка станали движещите се след мотора приятели на пострадалия, както и живееща наблизо жена. Те сигнализирали за инцидента на 112.

Полицаите от районното управление в Елин Пелин, които пристигнали на място, проверили водача на лекия автомобил за наличние на алкохол в кръвта. Пробата отчела положителен резултат – 1,71 промила.

Според назначената по делото тройна автотехническа експертиза скоростта на движението на мотоциклетиста е била около 127 км/ч при максимално допустимата в този участък 60 км/ч., а скоростта на лекия автомобил към момента на удара достигнала 27 км/ч, при положение, че той трябвало да спре и да пропусне движещите се по пътя с предимство.

Налице е независимо съпричиняване на пътнотранспортното произшествие и от двамата водачи на МПС, отбелязват от прокуратурата.

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – София подсъдимият Ангел Лазаров е осъден на три години „лишаване от свобода“, чието изтърпяване е отложено за срок от пет години. Той е лишен и от правото да управлява МПС за период от три години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама