Автомобили заемат бус лентите на бул "Руски", автобусите няма къде да спрат

16:26, 02 ное 16 25 349 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новоремонтираната отсечка от бул "Руски" радва пловдивчани, но не всички. Едни от най-ощетените са шофьорите на автобуси, видя репортер на Пловдив Topnovini.bg. Старата спирка беше в джоб, който създаваше възможност за безпроблемно спиране. Новата е точно на пътното платно, което пък много често е заето от спрели автомобили, които чакат за десен завой на светофара с улица "Любен Каравелов".



По принцип светофарът на търговската гимназия и на ул "Любен Каравелов" са синхронизирани така, че да не си пречат. В пиковите часове обаче, когато движението е много натоварено идеята не сработва и се образуват колони от автомобили, които даже да искат да се съобразят с бус лентата, не могат.



Често на шофьорите на автобуси им се налага да правят безброй маневри да спрат, а после и да потеглят от спирката. Опасенията на пътуващи е някой безразсъден и изнервен водач на рейс да не спре в средната лента и да отвори вратите. Тогава пътниците е трябва да слизат и да минават през спрелите коли, за да стигнат до спирката. Собственик на транспортна фирма ни ни убеди, че това е напълно забранено и няма как да се случи. Така че хората нека да бъдат спокойни.



Проблем е и антипаркинг колчета, често при повече от 2 спрели автобуса те пречат на пътниците да слязат и по-невнимателните може да пострадат. Но ние няма да забелязваме подобни детайли, щом не са ги видели специалистите при проектирането и ремонта на булеварда.



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама