„Откраднаха” цяла къща от най-малкото село в област Добрич

16:03, 02 ное 16 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Неизвестни апаши „откраднаха” къщата на балчиклия в село Брястово. То е най-малкото село в област Добрич, което има само един жител.

Собственикът на въпросния имот написа в профила си във фейсбук: „В неделя отидох да огледам личния си имот, който се намира в село Брястово. Представете си каква ми беше изненадата когато установих, че къщата ми е „открадната".

Имотът е бил построен от дялaн камък. Именно в това, според собственика, е бил и чарът й. Никола Араклиев пише: „Тъкмо щях да я ремонтирам, но уви...... Пуснал е жалба до полицията и очаква да разбере до какво ще доведе разследването.



"В кой век живеем? Да ти откраднат къщата, за която плащаш данък, дори и такса „Смет”, макар, че там никога не е влизала кола на чистотата”, написа във фейсбук собственикът на имота.

В село Брястово живее само един мъж, на около 70 години.

Преди време имало идея селото да се прехвърли към кметство Гурково, но така и решение от Общинския съвет не е взето. Сега само технически, по време на избори, то се отнася към Гурково, обясни кметът Тодор Георгиев.

Той е запознат с проблема. Обясни, че къщата е била разрушена, но неизвестно кой и кога е решил да отмъкне всичко, останало от нея. Според Георгиев, това е изолиран случай, а не масова практика.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама