Чолаков-младши показва средни пръсти, Чолаков-старши крещи в съда

15:51, 02 ное 16 25 687 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Председателят на партия „Евророма“ в Бургас Румен Чолаков и синът му Васил показаха семейното си възпитание пред журналистите в съда. Чолаков-младши, който беше доведен с белезници, демонстрира отношението към снимащите го репортери с красноречиви жестове със средните пръсти на двете си ръце на влизане в Съдебната палата. Баща му пък се развика на медиите да не го снимат и първоначално отказа да говори пред микрофоните. След това си промени мнението и заяви, че синът му е невинен, това не е правова държава и той е завел дела в Страсбург.

Васил Чолаков е задържан под стража по три обвинения – две е от тях са за блудство с момчета, навършили 14-годишна възраст, през лятото на тази година в жк „Меден рудник“. Той ги принудил със заплаха да му правят орален секс. Третото е за грабеж на непълнолетно лице, от което свил мобилен телефон и сумата от 5 лева.

Стана ясно още, че обвиняемият вече е осъждан за подобно престъпление – правил е секс с лице, ненавършило 14 години. За това е бил в пробационен период, през времето на който е блудствал с момчетата в „Меден рудник”.

Васил е от три месеца с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Преди три дни Районният съд в Бургас не е уважил искането на обвиняемия за изменение на най-тежката мярка в по-лека. Днес това решение беше обжалвано в Окръжния съд в града.

Бащата Румен Чолаков и адвокатът на Васил отхвърлиха пред съда тезата на прокуратурата, че обвиняемият няма постоянен адрес на местоживеене. Васил живеел при родителите си на ул. „Ален мак“ и заедно отглеждали 3-годишния му син, тъй като майката била заминала за чужбина.

Защитникът поиска по-лека мярка за младия Чолаков – домашен арест, за да отглежда детето си и защото 3-месечното му присъствие в ареста влияело негативно на неговата психика.

Прокуратурата се противопостави на това искане, защото Васил е извършил 3 тежки умишлени престъпления и няма ясни доказателства да има постоянен адрес. Има реална опасност да извърши ново престъпление, ако бъде пуснат от следствения арест, посочи държавното обвинение.

След кратък размисъл окръжният съдия Събчо Събев не уважи молбата за изменение на мярката от „задържане под стража“ в „домашен арест“. „За това, което ти си извършил като престъпление, твоето място е само и единствено там, където се намираш в момента“, отсече магистратът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама