Премахват всички гаражи в Пловдив

14:38, 02 ное 16 25 452 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Предстои Общинският съвет в Пловдив да разгледа предложение за даване на гратисен период за премахване на гаражите. Идеята на администрацията е хората сами да го направят до края на месец май 2017г. След това районните администрации ще предприемат действия по премахването на гаражните клетки в целия град.

"Терените отново ще бъдат използвани за паркиране, като надявам се по този начин да увеличим поне с 20% паркоместата.Другата възможност, която обмисляме, е изграждането на многоетажни паркинги в районите Тракия, Централен, Западен. Един от тях, който ще е една добра алтернатива за паркиране в зоната около Капана и Съдебната палата, е на мястото на старата сграда на бившия ТЕЛК, която ще бъде съборена и на нейно място ще бъде изграден общински паркинг", каза кметът на града Иван Тотев.

В момента се оглеждат и терени, на които да бъдат стартирани концесионни процедури под формата на публично-частно партньорство. Два от тях са до 15-ти блок в Тракия и до бившия магазин Евмолпия.

"Надявам се с тази политика, която стартираме, да прекъсне порочната практика по паркиране в зелени площи, детски площадки, на тротоари", завърши Тотев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама