Общината: Няма да има бежански център във Варна

14:34, 02 ное 16 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Няма да има бежански център във Варна. Подобни твърдения са спекулации и не отговарят на истината!” Това заяви Купен Пашов, началник-отдел "Дейности по защита на населението" в Община Варна, по повод невярна информация, разпространявана в социалните мрежи и някои сайтове.

Неин източник е един от координаторите и организатори на протести срещу нелегалните мигранти Александър Ресиловски. В свой пост във Фейсбук от вчера той пише: „Получихме информация, че бившите казарми на Строителни войски, заедно с офицерски и сержантски общежития на варненския бул. "Трети март", усилено се оглеждат с цел превръщането им в лагер за нелегални имигранти. Интересни факти за комплекса са, че е обособен,... че е построен като място за дълготрайно живеене на поне 1000 души, че разполага със собствен киносалон и спортна зала и че в него има административни сгради. Или накратко - че е изключително удобно място, което с минимални инвестиции да се пригоди за дълготрайно пребиваване на голяма група хора.  Наистина ли продажните ни правителство и местна власт възнамеряват да натресат бежански лагер досами квартал "Владиславово"? Нима се готви превръщането на района във втора "Овча купел" или второ Харманли? Дали, след като допуснаха превръщането на центъра на София в копие на "Моленбек", сега антибългарските управници не са решили да превърнат и центъра на втория по големина български град в същото свърталище на ислямисти? Дали управляващите не изпълняват ударно наложената им програма за приемане и разселване на големи групи нелегални имигранти из цялата територия на България?“

Теренът от 54 дка, на които са разположени казармите, неотдавна бе прехвърлен с решение на Министерския съвет от Министерството на отбраната към Община Варна. Инициативата е на кмета Иван Портних, за да може местната власт да има пряк контрол върху имота. Там ще бъдат реализирани инвестиционни намерения на общината, уточниха от кметската администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама