ОИЦ-Русе популяризира социалното предприемачество и мерки за земеделските стопани в областта

14:15, 02 ное 16 25 383 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 7 до 16 ноември 2016 г. Областният информационен център – Русе ще проведе поредица от информационни срещи в общините на област Русе. На срещите в Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Ценово, Бъзън и Сливо поле ще бъдат представени условията за кандидатстване по Подмерки 4.1. и 4.1.2. на Програмата за развитие на селските райони, както и процедурата „Развитие на социалното предприемачество“ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Освен това интересуващите се ще бъдат запознати с добри практики на социално предприемачество, съобщи днес експертът Габриела Стефанова.

По време на обиколката ще акцентираме пред земеделските производители върху факта, че Подмярка 4.1. „Инвестиции в земеделски стопанства“, по която вече може да се кандидатства, е отворена с целия си финансов ресурс, договорен за целия програмен период – 237 млн. евро, обърна внимание управителят на ОИЦ Камелия Златанова.

Тя представи пред медиите и новите изисквания, приоритети и критерии за оценка по тази подмярка. Изтъкна, че това е процедура, по която вече ще се подкрепят инвестиции в напояване, както и нови култури и животни, които досега не са били приоритетни. Подмярката ще финансира и проекти за колективни инвестиции на признати групи или организации на производители. Крайният срок за кандидатстване е 7 декември 2016 г.

За да бъдем максимално полезни на хората, по време на обиколката си ще ги запознаем и с Подмярка 4.1.2. „Инвестиции в земеделски стопанства по Тематичната подпрограма за малки стопанства“ и с Подмярка 4.2. „Инвестиции в преработка/ маркетинг на селскостопански продукти“ на ПРСР , които се очаква да бъдат отворени за кандидатстване още през януари – февруари 2017 година, каза още пред журналистите Камелия Златанова.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама