Наркодилър влиза в затвора, ще плати 40 000 лв. глоба

13:09, 02 ное 16 25 413 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След споразумение с Окръжната прокуратура във Варна опасен рецидивист ще изтърпи 3 години и 8 месеца лишаване от свобода при строг режим и ще плати глоба от 40 000 лева за разпространение на хероин и кокаин. Споразумението с Деян Андонов бе одобрено днес от състав на Варненския окръжен съд, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна. За условна присъда държавното обвинение се споразумя с приятелката му Наталия Братилова, която е била непълнолетна към момента на извършване на престъплението. Нейното наказание е 6 месеца лишаване от свобода с 3-годишен изпитателен срок.

Двамата подсъдими се признаха за виновни по всички факти и обстоятелства в обвинителния акт на Окръжната прокуратура във Варна, която ги обвини в разпространение на високорискови наркотични вещества – хероин и кокаин за Андонов и хероин за Братилова, като престъплението е извършено в съучастие, при условията на опасен рецидив и в големи размери на наркотиците за Андонов.

38-годишният Деян Андонов и 17-годишната му приятелка Наталия Братилова се запознали чрез Фейсбук през 2013 г., докато той изтърпявал ефективна присъда в затвора, също за разпространение на наркотици. След като излязъл на свобода, двамата заживели на семейни начала в апартамента на Деян и той отново се заел с разпространение на наркотици, които държал в жилището си или в специален тайник между тухлите в избените помещения на блока. Клиентите първо позвънявали на мобилния му телефон, след това идвали за поръчаните от тях дози.

На 16 февруари 2016 г. един от първите му клиенти, негов познат от затвора,отишъл на адреса. На вратата на входа на блока той позвънил и заедно с приятелката му Наталия се качили до апартамента. Свидетелят получил синьо пликче с хероин, платил за него 10 лева и си тръгнал. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама