Бойко Борисов ще посети утре „Алкомет” по повод Деня на металурга

11:05, 02 ное 16 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Професионалният празник на металурга ще бъде отбелязан утре от 12 ч. в производствената база на „Алкомет“ АД под патронажа и участието на министър-председателя на Република България Бойко Борисов. Това съобщиха от пресцентъра на шуменската фирма.

Организатори на събитието са Българска асоциация на металургичната индустрия (БАМИ) и „Алкомет“ АД.

Гости на церемонията ще бъдат и Томислав Дончев – заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика, Зорница Русинова – министър на труда и социалната политика, Н. Пр. Сюлейман Гьокче - посланик на Република Турция в България. На церемонията ще присъстват още кметът на община Шумен Любомир Христов, Антон Петров – председател на Българска асоциация на металургичната индустрия, работодателски и други организации от неправителствения сектор, централната и местна власт, дипломати.

Програмата предвижда на празника да бъде отбелязана 35-годишнината от пуска на „Алкомет“ АД – най-големият производител на алуминиеви валцови и пресови изделия на Балканите. На тържествената церемония ще бъде представена и новата инвестиционна програма на дружеството за следващия двугодишен период, която е на стойност 36 млн. евро и предвижда разкриването на приблизително 100 работни места.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама