Чистят пътищата в община Руен през зимата за 140 хил. лв.

10:14, 02 ное 16 25 461 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Руен е обявила обществена поръчка за зимно поддържане, снегопочистване и опесъчаване на общинската пътна мрежа и улици на територията на региона, показва справка на Topnovini.bg. Прогнозната стойност на поръчката е 140 000 лева без ДДС.

Кандидатите могат да подават своите оферти или заявления за участие до 18 ноември, като те ще бъдат отворени на 21-ви същия месец.

Община Руен е във високопланински район с опасност от снегонавяване и заледяване почти по всички и пътища. Общинската пътна мрежа е с обща дължина от 120.70 км. Улиците в населените места, които ще бъдат почиствани са тези, които осигуряват достъп до обществени сгради (кметства, училища, детски градини и други).

Основните дейности по зимното поддържане включват  изготвяне на планове за зимно поддържане, технически прегледи на заявените за използване машини и съоръжения, подготовка на пътищата за експлоатация при зимни условия, осигуряване на необходимите материали, снегопочистване (патрулно и периодично) на пътищата до постигане на съответните степени и ниво на зимно поддържане, разчистване на снежни валове, преспи и снегонавявания и отстраняване на уплътнени снежно - ледени пластове.Почистване на пътната настилка от сняг включва отстраняване на снежната покривка, чрез последователно изтласкване на снега от оста на пътя към банкетите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама