Ден на студентското самоуправление в Oбластна администрация Русе

10:06, 02 ное 16 25 260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ден на студентското самоуправление се проведе на 1-ви ноември в Oбластна администрация Русе. Инициативата допълва картината на партньорство между двете институции, съобщават от Областната администрация.

На шест ръководни позиции, между които и „Областен управител“ бяха „назначени“ студентите Георги Георгиев, Гюляй Аккъ, Емануил Иванов, Браян Златев, Еркут Насуф и Ахмед Ахмедов. Денят на студентското самоуправление е започнал в кабинета на Областния управител, г-н Бурджиев.

Той се е обърнал към студентите с думите: „Идеята да реализираме подобна инициатива е продиктувана преди всичко от това, че осъзнаваме силата, която представлявате Вие студентите, сила, изразяваща се във факта, че Вие сте и Вие трябва да бъдете основен стълб в обществото, посредством който се изгражда съвременния свят.

Вярвам, че някой ден, някои от Вас ще поемат трудния, но в същото време носещ изключително удовлетворение път на местното или държавно управление и ще продължат да развиват ценностната система заложена от нас, както ние се стараем да надграждаме над завещаното ни“.

Студентите са заели определените за тях позиции и се включиха в реалния живот на администрацията. Те са били впечатлени от тържественото заседание на областната комисия по образование, където за първи път беше връчено Отличие „Будител“ за област Русе в четири различни категории.

Кулминацията на събитието беше по време на дискусията за ефективността на организацията в администрацията, когато впечатленията от практическата дейност на съответните ръководни позиции, бяха допълнени от теоретичното им представяне, съгласно устройствения правилник.

Стефко Бурджиев оцени високо изпълнението на инициативата, отговорността на служителите и активността на студентите по време на нейното реализиране.Той призова за откровеност при споделяне на впечатленията с оглед на това, че всеки студент е получил и изпълнил през деня поне една практическа задача.

Обратната връзка показа, че в 95%, очакванията на студентите са удовлетворени. Препоръките са били свързани с продължителността на инициативата. Според тях, би било добре, Денят на самоуправление да се превърне в Дни на самоуправление, поради широкия диапазон дейности, изпълнявани в Областна администрация.

Областният управител е приел като основателна препоръката. Той обясни, че на територията на област Русе има изградени и функционират 83 териториални звена на държавни органи и организации и пое ангажимента да проучи възможността за провеждане на при тях студентско самоуправление в което при заявен интерес да се включат всички факултети на университета.

Г-н Бурджиев изказа благодарност на ръководството на Русенския университет и персонално на доц. д-р Красимир Коев, пряк отговорник за проведените до сега съвместно със студентите инициативи като студентски практики, Дни на отворени врати, засаждане на дърво в Деня на младежката солидарност и др.

Заместник областният управител г-н Станчев, връчи свидетелства на участници за успешно представяне в деня на студентското самоуправление, призова ги да бъдат себе си и да защитават завещаните им от будителите ценности, съобщават още от Областната администрация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама