Варненец стана световен шампион по брейк

09:46, 02 ное 16 / Любопитно 25 291 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стефан Георгиев, победител от танцовото състезание на младежкия фестивал Funcity +, спечели призово място на най-голямото брейк състезание в света - Battle of the Year, което се проведе в края на миналата седмица в гр. Есен, Германия. В състезанието участваха танцьори от 20 държави. Стефан спечели т.нар. батъл (от англ. battle) на warm up партито по двойки със случаен партньор.

Стефан e на 24 години и се занимава с брейк от осем години. В Германия той представляваше отбора Monstribe. Участието му в турнира в Есен беше наградата, която той получи от състезанието на варненския младежки фестивал.

„Танците за мен са начин на живот, начин да изразя себе си по свой, уникален начин. Моите професионални амбиции са да пътувам по света и да споделям своите умения“, сподели Стефан. Неговото пожелание към всички участници във Funcity+ е да не спират да правят това, което обичат, и никога да не се отказват.

Funcity + e най-голeмият младежки фестивал на Черноморския регион. Той се организира от Сдружение „Варна – Европейска младежка столица“, а негов основен партньор е община Варна. Целта му е идентифициране и дългосрочно развитие на талантите на младите хора чрез стимулиране на техните инициативи.Чрез фестивала място за изява ежегодно намират десетки млади артисти, художници, предприемачи и спортисти. Танцовото състезание в рамките на фестивала, което спечели Стефан, се нарича „Обединението прави силата“ и неговият формат е по оригинална концепция на брейк групата Soul Award.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама