Започна монтирането на камери за видеонаблюдение в Шумен

09:30, 02 ное 16 25 338 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новите детски и спортни площадки, изградени с европейски средства в Шумен, вече ще бъдат охранявани с камери. Това съобщиха от пресцентъра на Общината.

Подменени са устройствата за видеонаблюдение в Градската градина в Шумен. Камери са поставени на новите детски и спортни площадки в кв. “Тракия” срещу СУ “Васил Левски”, на улица “Одрин” и в новото артпространство в района на двете възрожденски къщи „Елеонора 1" и „Елеонора 2".

През тази и следващата седмица предстои да бъде изградено видеонаблюдение на новите площадки в кварталите “Добруджански”, “Боян Българанов” и градинката на площад „Оборище“. Ще бъдат подменени камерите и в “Студентски парк”.

До края на годината ще бъдат монтирани камери и на новите площадки до ВиК, на бул. “Ришки проход” до Бадема, до Второ основно училище и на ул. „Ген. Скобелев“. Видеонаблюдение ще има и в зоната за отдих в района на Народното читалище „Тодор Петков“ с прилежащата му детска площадка, на входовете и на изходите на Шумен при Пети километър и квартал „Тракия”. Сигналът за наблюдение и реакция ще бъде прехвърлен към ОД на МВР.

Освен 57-те нови камери, които „Телепол“ ЕООД ще постави по договора, сключен с Община Шумен, администрацията предвижда през следващата година да се монтират допълнителен брой камери и техният брой да се увеличи до близо 70.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама