С близо 60 000 лева правят уеб сайт за дигитализиране на културно-историческото наследство на Пловдив

09:24, 02 ное 16 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обществена поръчка за разработване, внедряване и поддръжка на уеб базирана система за дигитализиране на културно-историческото наследство на града е обявила Община Пловдив, съобщава Дарик радио-Пловдив.

В дигитално хранилище ще бъдат съхранявани сканирани копия на книги, статии, файлове с текст и музика, филми, снимков материал и др. Хранилището трябва да бъде създадено под формата на електронен каталог, включващ библиографски и етноложки описания, както и исторически метаданни, а съдържание му трябва да позволява дву- и триизмерна визуализация на дигитализираните обекти.

Системата трябва да дава възможност на различни специалисти да добавят, управляват и организират съдържание от тяхната експертна област. Всички компоненти на дигиталното хранилище трябва да бъдат с изчистен дизайн, удобен интерфейс и интуитивни менюта. Хора с увреждания също трябва да могат да ползват разработения продукт.

Обявената процедура е във връзка с изпълението на проекта "Дигитално културно-историческо наследство на Община Пловдив“, който предвижда съхраняването на над 50 000 артефакти от богата история на града.

Стойността на поръчката е малко над 50 000 лева без ДДС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама