52 приемни семейства са утвърдени в област Добрич

08:29, 02 ное 16 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Стартира вторият етап на проекта за приемна грижа „Приеми ме”. Неговият старт бе даден на 1 декември миналата година, а на социалната услуга „приемна грижа“ - от 1 януари 2016 година. Проектът е с продължителност 28 месеца и ще се реализира до 31 март 2018 г. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ e в размер на 51 600 000 лева.

От 2015 г. – в срока на изпълнение на предходния проект „И аз имам семейство“, приемни семейства, вписани в Регистъра, воден от съответното РДСП, преминаха от дирекция „Социално подпомагане“ към доставчик община-партньор по проекта. Във всяка община-партньор със заповеди на кмета са сформирани: екип за управление на проекта (ЕУП) - администратор и счетоводител; екип по приемна грижа (ЕПГ) – назначени на трудов договор социални работници, чрез които общината предоставя приемната грижа на местно ниво.

С цел осигуряване на приемственост между двата етапа на проекта вторият етап  стартира от 1 ноември 2016 г.  В областта той ще се ръководи от областен екип за управление на проекта (ОЕУП), който включва администратор и счетоводител, определени със заповед на кмета на общината-партньор, областния град. Финансовото управление на проекта ще се осъществява от съответната администрация.

По данни на Регионалната дирекция "Социално подпомагане", в област Добрич са утвърдени 52 приемни семейства, като в 42 има настанени деца. При стартиране на областния модел с тях ще работят четирима социални работници, както и един началник екип.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама