Нощ на прилепите ще има в Стара Загора

07:34, 02 ное 16 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нощ на прилепите организират днес в Стара Загора. От 16.00 до 20.00 часа в залата и фоайетата на Регионална библиотека „Захарий Княжески”  деца и младежи могат да се включат в инициативата.

 Ще има филм, презентация, изложба, работилничка за маски и още, и още интересни неща, свързани с крилатите бозайници, казват организаторите. Инициативата е в изпълнение на проект „Дивата природа около нас: опознай и защити” от Регионална библиотека „Захарий Княжески“, Библиотека „Родина”, Сдруженията с нестопанска цел „Зелени Балкани – Стара Загора” и „Пътуващите книги на Стара Загора”.

За 20-ти пореден път България отбелязва Нощта на прилепите. Инициативата е част от международна кампания, чествана ежегодно по инициатива на Споразумението за опазване на европейските видове прилепи - EUROBATS.

Отбелязана за първи път през 1990 г. във Франция и Полша, днес Европейската нощ на прилепите се организира в повече от 30 държави, сред които и България. През 2012 г., за първи път към събитието се присъединиха и САЩ, Филипините, Азербайджан, Израел, Тунис, Украйна и Ливан. С това Нощта на прилепите се превръща в международна проява, която цели да запознае повече хора с уникалния начин на живот и голямата значимост на едни от най-интересните животни на планетата - прилепите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама