МИГ-Исперих обмени опит с гости от Молдова

07:19, 02 ное 16 25 458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представители на централната и местната власти, неправителствения сектор и журналисти от Република Молдова посетиха град Исперих. Целта на визитата бе запознаване с опита на Местната инициативна група (МИГ), една от водещите инициативни групи в прилагането на подхода ЛИДЕР през изтеклия програмен период 2007-2013 г. в България, съобщават от Областния информационен център в Разград.

На срещата Емилия Германова, изпълнителен директор и Даниел Димитров, председател на МИГ-а представиха развитието на територията и някои от успешно реализираните европроекти.

Сериозно внимание участниците отделиха на изработената нова Стратегия за развитие на община Исперих чрез прилагане на подхода ВОМР, в рамките на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие” на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Домакините разясниха как са провели информационните срещи, семинари, обучения на екипи и на местни лидери, и какви обществени обсъждания със заинтересованите страни в населените места са се състояли. Изготвената стратегия предвижда освен от ПРСР, проекти с местна значимост да получат и многофондова подкрепа по различни процедури от оперативните програми.

Гостите изразиха задоволство от наученото и заявиха, че опитът на МИГ - Исперих ще бъде от полза за бъдещата им работа по подхода ЛИДЕР в Молдова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама