10% купен вот за 20-30 млн.лв., пресметна БСП

11:16, 30 окт 15 / Политика 25 546 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
На тези избори 10% от вота е купен, което означава, че някои политически сили са хвърлили 20 – 30 милиона за купуване на гласове – обяви лидерът на БСП Михаил Миков пред Нова тв.

 „На всички стана ясно, че тези избори бяха много мръсни, с 15% недействителни бюлетини, което е три пъти над средноевропейските стандарти“, повтори още соцлидерът.

По думите му БСП е играла политически, за разлика от други, които хвърлили милиони за купуване на гласове. Случилото се по време на местния вот било показател за състоянието на демокрацията в България.

„Въпреки всичко, БСП успя да запази позициите си на втора политическа сила, а имаше предположения, че ще станем трета, дори четвърта. Благодарение на подкрепата на хората, ние оставаме и единствената опозиция”, подчерта още Миков, цитиран от партийния пресцентър.

В централата на партията са постъпили много сигнали за изборни нарушения. Едно от тях е получено от Врачанско.

„Там хората сигнализират за купуване на гласове в няколко населени места. В Божурище също има съмнения за злоупотреби. В Девин има зверски натиск – заплаха за семейството на наш кандидат за кмет, затова той се отказва от надпреварата. Кандидатът за кмет на ГЕРБ за Перник е записан как си плаща за гласове с думите „платихме си вота”. След което Борисов заявява, че ще се плащало за застъпниците на изборите, а такива изобщо няма. Всичко това показва, че желанието за власт на всяка цена нанася жестоки удари по демокрацията у нас”, посочи Миков.

„АБВ отрониха леви избиратели, като целта им бе да навредят на истинската опозиция на тези избори – именно БСП. Сега обаче те помагат на властимащите, като подкрепят техни кандидати”, каза още лидерът на БСП. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама