Днес става ясно кои върховни съдии ще гледат делото срещу Цветан Цветанов

08:53, 30 окт 15 25 968 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Имената на тримата върховни съдии, които ще гледат последното дело срещу Цветан Цветанов ще станат ясни днес. Цветанов е обвинен в престъпления срещу правосъдието. По това обвинение бившият вътрешен министър получи две оправдателни и една осъдителна присъда.

Обвинението срещу Цветанов е, че е отказал да разпише прилагането на специални разузнавателни средства за бившия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров. Процесът стана известен още като делото за шестте "Не", защото Цветанов е пренебрегнал разрешенията на съда, като е написал "Не!!!" върху шест искания за СРС-та. 

Първо Софийският градски съд го осъди на 4 години затвор. Апелативният съд я потвърди, но коментира и поведението му като вътрешен министър.

Върховният касационен съд видя нарушение на правата му, защото не получил справедлив процес от безпристрастен съд. Така делото се върна отново в апелативния съд, който оправда Цветанов. Сега делото пак е във Върховния касационен съд по протест на прокуратурата, която все още държи на присъда от 4 години затвор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама