Разговор "(Не)Официално за българския правопис" се провежда в Пловдив

08:35, 30 окт 15 / Култура 25 685 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"(Не)Официално за българския правопис" е темата на срещата разговор с гл. ас. д-р Теофана Гайдарова в книжарница "Хеликон"-център днес. Събитието е организирано по повод Деня на народните будители и ще започне в 18,30 ч.

Гл. ас. д-р Теофана Гайдарова е преподавател по съвременен български език в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и е дългогодишен вещ изследовател на книжовната норма.

На срещата ще бъде представена и книга й "Новото в новия български правописен речник". Изданието е първото мащабно съпоставително изследване на трите нормативни правописни речника на съвременния български език (от 1983 г. до 2012 г.), както и на различните аспекти на развитие на книжовната норма.

Въпреки това то не е предназначено за тесни специалисти, а е чудесен справочник за широката публика по отношение на съвременната книжовна норма.

Изданието е предназначено за преподаватели в средните и висшите учебни заведения, за студенти и ученици, както и за всеки, който се вълнува от проблемите на българския правопис и пунктуация.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама