Екатерина Захариева: Дано депутати не забравят положителния вот от референдума

21:23, 29 окт 15 25 755 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Искам да благодаря на всички българи, в страната и чужбина, които дадоха своя глас ЗА демокрацията като гласуваха на референдума. Това написа в профила си в социалната мрежа началникът на кабинета на президента Екатерина Захариева.

Тя призова народните преставители да не забравят категоричността, с която хората са гласували с положителен отговор на въпроса за електронното гласуване, когато той влезе за обсъждане в пленарната зала.

Ето цялото обръщение на Захариева без редакторска намеса:

Искам да благодаря на всички българи, в страната и чужбина, които дадоха своя глас ЗА демокрацията като гласуваха на референдума. Няма значение дали сте гласували с ДА или НЕ, всички вие показахте, че имате гражданска позиция, че искате да бъдете питани, че знаете, че вашето мнението е значимо и може да оказва влияние на процесите в държавата

Отново ще спомена и липсата на кампания през последния месец и нейното бегло появяване в последните няколко дни преди референдума. Убедена съм, че това оказа своето влияние на избирателната активност по темата. А кой имаше интерес от това? Сами можете да отговорите на този въпрос.

Противоречивите указания, давани от ЦИК на РИК, затрудниха някои граждани да получат бюлетина за референдума. Това е факт, който не бива да се подминава. Липсата на кампания и съмнителното хакване на сайта на ЦИК също допринесоха за намаляването на избирателната активност. Въпреки всичко това на референдума гласуваха над 2,7 милиона българи, от които своето категорично ДА на електронното гласуване казаха 1 883 357.

Надявам се тази категоричност да не бъде забравена от народните представители, когато въпросът за електронното гласуване влезе за обсъждане в парламента. Няма нищо по-естествено от това депутатите да се съобразят с волята на гражданите, това е същността на тяхната работа. Сега на ход е Народното събрание. Наш дълг е да не се отказваме от общото си искане. Нека продължим да сме единни по темата и не забравяме волята, която изразихме на референдума. Благодаря ви, че гласувахте!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама