Представиха идея за селище без въглеродни емисии на форум на европейската стратегия за дунавския регион

19:13, 29 окт 15 / Политика 25 419 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител Стефко Бурджиев участва в четвъртия годишен форум на европейската стратегия за дунавски регион в град Улм, Германия, съобщиха от пресцентъра на областната управа.

Вчера той се включи в заседанията на работните групи „Устойчивост, енергия и околна среда” и „Икономика, туризъм и транспорт” към Работната общност на дунавските региони и Съвета на дунавските градове и региони.

По време на срещата на работната група „Устойчивост, енергия и околна среда” от българска страна бе представена съвместната проектна идея на областната управа, община Русе и Русенския университет „Ангел Кънчев“ за изграждане на демонстрационно селище с нулеви въглеродни емисии на територията на ИЗС „Образцов Чифлик”. Идеята бе приета с интерес.

Стефко Бурджиев пое ангажимент да съдейства за обмяна на студенти от Русенския университет по проект за разискване въпросите с отношение към устойчивостта, околната среда и енергията.

В рамките на дневния ред на работната група „Икономика, туризъм и транспорт” бе дискутирана темата за инфраструктурно обезпечаване на двата бряга между Румъния и България чрез мостове и канали.

Днес Бурджиев участва в осмата Европейска конференция на Дунавските градове и региони, както и в откриването на четвъртия годишен форум на Европейската стратегия за Дунавския регион.

Сред официалните гости беше Корина Крецу – европейския комисар за регионалната политика, която обърна внимание на въпроса с нахлуването на нелегалните емигранти. Според нея има необходимост от солидарно отношение в този труден за Европа момент, но в прессъобщението не е посочено, какво точно е имала предвид Крецу с тези думи.

Утре предстои участие в 23-тата конференция на административните ръководители. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама