До 2000 лева глоба за неизправни отоплителни уреди

18:27, 29 окт 15 25 396 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 100 до 2000 лева варират глобите за констатирани неизправни или нестандартни отоплителни и нагревателни уреди и електрически инсталации, съобщиха от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив.

С настъпването на отоплителния период нараства опасността от възникване на пожари, предупредиха от пожарната в Града под тепетата.

В тази връзка органите на пожарна безопасност и защита на населението извършват тематични проверки. С предимство са обектите за масово пребиваване на хора, учебните, детските и здравните заведения, както и търговските обекти. Особено внимание се обръща на състоянието на електрическите инсталации, изправността, начина на монтаж и използването на отоплителните уреди, състоянието и изправността на автоматиката на отоплителните котли, условията за успешна евакуация и успешно пожарогасене, състоянието на пътищата, водоизточниците, уредите за първоначално пожарогасене.

Съвместно с общинските администрации се извършва и превантивна дейност в социалните домове и жилища за осигуряване своевременна защита от пожари на самотноживеещи, трудноподвижни и лежащоболни граждани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама