„Зелените“ за първи път в общинския съвет, ще се борят със статуквото

17:10, 29 окт 15 / Политика 25 874 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Зелените“ са една от изненадите на тези избори. За първи път партията ще има свой представител в Столичния общински съвет с 2,06% от гласовете на избирателите. Това е Иван Велков, който беше и кандидат за кмет на София.

Пред София Topnovini.bg той заяви, че влизането на толкова нови партии в съвета - „Движение 21“, „Глас народен“, „Зелените“ и коалиция „Сердика“, е гаранция за разбиването на статуквото, властващо до сега.

„Ниската избирателна активност допринесе за този по-шарен местен парламент. Всъщност това е единственото хубаво нещо, до което доведе ниската активност, за да направим пробив в общината. Това е полезен процес в услуга и в полза на обществото“, каза Велков.

Новият общински съветник обясни, че ще настоява за по-широко участие на граждански организации и инициативи в делата на най-голямата община в България. Той обясни, че в негово лице „Зелените“ ще се борят и за повече прозрачност в иначе „затворената институция“.

„Публикуване на информацията предварително, дневния ред на предстоящите заседания, решенията от тях, а след това и отчетите. Ще направим по-достъпна цялата информация, която интересува и пряко засяга хората“, допълни той.

Иван Велков каза, че с оглед на предизборните програми на партиите, очаква, че този мандат на Столичния общински съвет ще се насочи към „зелените политики“.

„Това ще е една битка за здравето, оцеляването и качеството на живот на столичани. Новите партии влизаме с много млади хора, които не са обременени с политическите автобиографии на партиите им и могат да са в услуга и в полза на бъдещето на града“, уточни той.

Велков посочи, че малките партии в местния парламент ще бъдат коректив и алтернатива на големите. Той допълни, че е разговарял по някои направления със своите новоизбрани колеги от „Глас народен“- Венци Мицов и Светльо Витков. По думите му, като общински съветници, те „свалят маските си на шоумени и стават сериозни хора, с добри идеи“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама