В Черноземен плашат с блокада на пътя Пловдив – Карлово заради изборните резултати

16:50, 29 окт 15 / Политика 25 497 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С блокада на пътя Пловдив - Карлово заплашиха жители на село Черноземен, община Калояново, област Пловдив. Протеста подготвя инициативен комитет от 160 души, чието основно искане е касиране на изборите за кмет на селото.

"Подали сме жалби в ЦИК и в прокуратурата",заяви Коста Карадамянов от инициативния комитет. По думите му изборният туризъм селото е подменил реалния вот на хората.

За кмет на Черноземен още на първи тур със 153 гласа е избрана Тоня Христозова, сочи решението на ОИК - Калояново. Втора, със 134 гласа, остава Мария Цънцарова. Жители на Черноземен оспорват точно тези резултати и желаят промяна в полза на Цънцарова.

Недоволството им е породено от факта, че на 25 октомври за кмет са гласували мнозина, които не живеят постоянно в селото. "Някои от тях си идват тук за Великден и Гергьовден, други дори не са живели в селото", коментира Карадамянов и посочи, че става дума за около 70 души.

По данни на Главна дирекция "ГРАО" от 15.09. 2015 г. в селото има 276 регистрации на постоянен и настоящ адрес в населеното място. 443 са регистрациите по настоящ адрес, а 333 - по постоянен адрес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама