Фалира собственик на дялове в „Стандарт“ и „Блиц“

16:45, 29 окт 15 25 864 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„ГМ Прес“, собственик на дялове в ежедневника „Стандарт“ и информационния сайт „Блиц“ е обявен в несъстоятелност. Това показва проверка в Търговския регистър. 

Производството е открито на 9 октомври тази година и подлежи на незабавно изпълнение. За синдик е назначен Тихомир Найденов. 

За начална дата на неплатежоспособността/свръхзадлъжнялостта е посочена датата 31 декември 2011, а молбата за обявяване на "ГМ Прес" АД в несъстоятелност е подадена на 31 юли 2014 г. от „Булит 2007” ЕООД - кредитополучател на КТБ АД. 

Според материалите по делото за периода 14 май 2011 - 28 юни 2012 г., "Булит 2007" е сключил с "ГМ Прес" договори за заеми, като към предявяване на иска общият размер на вземанията заедно с неустойките възлиза на 27,4 млн. евро. 

През годините "ГМ Прес" стана собственик на едни от най-големите регионални медии - вестниците "Струма" и "Марица", придоби 34% от "Стандарт Нюз" - издателя на в. "Стандарт", както и 50% от "Интермедия" - издател на сайта "Блиц" и вестниците "Шоу", "Над 55" и "Доктор".

В момента "Струма" и "Марица" са собственост на фирмата издател "Пресгрупа Утро" на бизнесмена Христо Грозев. 

Според Търговския регистър в момента "ГМ Прес" е собственик само на 50% от "Интермедия", като акциите са запорирани по искане на "Булит 2007". "ГМ Прес" участва и в борда на директорите на "Стандарт Нюз".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама