"Световно кафене" дискутира в Пловдив проблемите в образованието

15:56, 29 окт 15 25 507 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Първото от поредица събития под надслов "сБЪДнИ промяната" започва днес в Пловдив от 19 ч. в Дома на културата "Борис Христов", съобщиха организаторите от "Заедно в час". Регионът е един от първите, в които организацията започна своята дейност преди повече от 4 години, припомнят те.

Събитието ще е под формата на "Световно кафене" - метод за провеждане на конструктивен диалог с подзаглавие "Зaпознай се със "Заедно в час": Кои са будителите в образованието днес?".

Целта е да се съберат проактивни хора от всякакви сфери, за да изразят мнението си как образованието може да бъде подобрено. "Ние ценим изключително много човешкия потенциал и се стремим да обединяваме можещи и искащи хора на едно място, така че да създадем наистина въздействаща общност", споделят организаторите.

18 учители по програмата "Заедно в час" преподават в 10 различни по вид и размер училища в Пловдивска област в момента. Това е възможно благодарение на подкрепата на Община Пловдив, Регионалния инспекторат по образованието в града, Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и бизнес партньори като Liebherr и Schneider Electric.

Организаторите са убедени, че промяна на образованието е възможна само ако има постоянен диалог между всички заинтересовани страни - институции, бизнес, неправителсвтен сектор и др. Гледните точки ще са разнообразни, в събитието ще се включи и ученик, който ще сподели накратко какво го мотивира да се върне в училище.

"Заедно в час" очаква всички, които желаят да са част от промяната по един или друг начин. Присъствието на събитието и на коктейла след него е безплатно, но със задължителна предварителна регистрация.

"Заедно в час" е неправителствена организация, чиятo мисия е да осигури достъп на всяко дете в България до качествено образование, независимо кое училище посещава, в кое населено място живее и какви са финансовите възможности на неговите родители. Фондацията постига своята мисия, като подбира и подготвя способни и амбициозни млади хора да бъдат мотивиращи учители и лидери в българската образователна система и общество. Всеки един от тях успешно подкрепя своите ученици да развият максимално потенциала си и да променят нагласите си към своя собствен успех и желание за личностно и професионално развитие.

През учебната 2015-2016 г. 100 учители по програма Заедно в час ще преподават на над 6000 ученици в 55 училища в 8 области в България. Заедно в час си поставя амбициозната цел до 20 години да бъде преодоляна функционалната неграмотност в България, като има по 200 нови учители на година и бъде обхваната поне една десета от учениците в България. Фондацията е част от международната мрежа Teach For All, която която успешно работи за подобряване на достъпа до качествено образование в 36 страни на 5 континента.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама